Cavendishov tím má licenciu WorldTour

NETKY.SK • 25 November 2015, 15:29 • 2 min
Cavendishov tím má licenciu WorldTour

KAPSKÉ MESTO - Africký tím Dimension Data bude v novej sezóne 2016 jedným z 18 družstiev s odsúhlasenou licenciou WorldTour, čiže možnosťou zúčastňovať sa na všetkých najväčších podujatiach v cestnej cyklistike.

slovakia

left justify in out

Juhoafrické družstvo po angažovaní hviezdneho britského šprintéra Marka Cavendisha a získaní solídneho portfólia sponzorov ako Dimension Data, Deloitte a Sapinda prejavilo veľký záujem o zisk najvyššej možnej licencie od Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI). Licenčná komisia UCI následne preverila finančné, štrukturálne a logistické možnosti uchádzača a dala súhlas. "Neuveriteľná správa! Som veľmi šťastný za celý tím, našich partnerov a jazdcov, ktorí pracovali veľmi tvrdo na tom, aby presvedčili o svojej životaschopnosti. Teraz už veríme, že možné je všetko,“ skonštatoval tímový manažér Doug Ryder aj na serveri Cyclingnews. "Je to tá najlepšia motivácia uprostred nášho tréningového kempu v Kapskom Meste, kde sa pripravujeme na budúcu sezónu,“ doplnil Ryder.

Družstvo Dimension Data je nástupcom tímu MTN-Qhubeka, ktorý v tomto roku rozhodne nebol do počtu ani na slávnych Tour de France. Jeden z jeho lídrov, Juhoafričan Stephen Cummings, sa stal víťazom 14. etapy a Eritrejčan Daniel Teklehaimanto istý čas nosil na sebe bodkovaný dres lídra vrchárskej súťaže. MTN-Qhubeka sa zúčastnil na Tour de France ako prvý africký tím v histórii. Počas sezóny disponoval iba licenciou Pro Continental, účasť na TdF mu zabezpečila voľná karta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies