Cavendisha premohla črevná infekcia, ale MS nevynechá

NETKY.SK • 6 Október 2016, 17:20 • 2 min
Cavendisha premohla črevná infekcia, ale MS nevynechá

PARÍŽ - Jeden z favoritov pretekov s hromadným štartom na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v katarskej Dauhe Mark Cavendish v predchádzajúcich dňoch bojoval s črevnou infekciou, ktorú mu diagnostikovali ešte koncom septembra.

slovakia

left justify in out

Britský rýchlik tímu Dimension Data bol dovedna šesť dní bez tréningu a vynechal aj avizované prípravné preteky Münsterland Giro a Paríž-Bourges. Ešte predtým vyčerpaný odstúpil po 70 km jazdy z podujatia GP Beghelli. Objaviť by sa mal až na nedeľňajšej klasike Paríž-Tours.


"Veríme, že sa z toho rýchlo dostane. Teraz by už mal byť v poriadku," uviedol športový riaditeľ tímu Dimension Data Rolf Aldag pre Radsport-News.com. Šprintérsky fenomén Cavendish je víťazom 30 etáp na Tour de France, ale aj majstrom sveta z Kodane 2011. Podľa odborníkov typologicky by mu mala vyhovovať aj trať na tohtoročnom svetovom šampionáte na Strednom východe, kde sa na rovine očakáva šprintérsky dojazd. Preteky s hromadným štartom v kategórii elite mužov budú záverečnou súťažnou položkou MS 2016 v Dauhe. Uskutočnia sa v nedeľu 16. októbra a titul by mal obhajovať Slovák Peter Sagan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona