Cavendish zamieril do afrického tímu MTN-Qhubeka

NETKY.SK • 29 September 2015, 12:37 • 2 min
Cavendish zamieril do afrického tímu MTN-Qhubeka

PARÍŽ - Bývalý majster sveta Mark Cavendish posilnil africký tím MTN-Qhubeka, ktorý bude od novej sezóny niesť názov Team Dimension Data.

slovakia

left justify in out

Juhoafrická stajňa okrem britského cyklistu angažovala aj Austrálčana Marka Renshawa a Rakúšana Bernharda Eisela, bývalých kolegov Cavendisha, ktorí mu majú pomáhať pri rozbiehaní šprintov. Informáciu priniesla agentúra Reuters.

 

Cavendish doteraz obliekal dres tímu Etixx-Quick Step. Vyhlásený špurtér si v roku 2011 vyjazdil titul majstra sveta v pretekoch s hromadným štartom, 30-ročný jazdec má na konte aj 26 etapových triumfov na slávnej Tour de France.

 

MTN-Qhubeka je prvý africký tím, ktorý dokázal vyhrať etapu na TdF, stalo sa tak tento rok vďaka Cavendishovmu krajanovi Stephenovi Cummingsovi. V osobe elitného britského šprintéra získal veľkú posilu. "Som nadšený, že som sa mohol stať súčasťou tohto tímu. Sledoval som ho od založenia, ako postupne rástol a zlepšoval sa počas sezóny. Duch, sila a dynamika tohto tímu na mňa urobili dojem," uviedol vo vyhlásení Cavendish, ktorý sa nedávno podrobil operácii ľavého ramena. Zranenie ho vylúčilo z účasti na svetovom šampionáte v americkom Richmonde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona