Cavendish už nemá ambície bojovať o olympijskú medailu

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 08:02 • 2 min
Cavendish už nemá ambície bojovať o olympijskú medailu

LONDÝN - Britský cyklista Mark Cavendish už nemá v úmysle rozšíriť svoju zbierku úspechov o olympijskú medailu. Podľa vlastných slov by snaha o cenný kov z olympiády mala na jeho kariéru skôr negatívny vplyv.

slovakia

left justify in out

Víťaz 25 etáp na Tour de France a majster sveta z roku 2011 uviedol, že olympiáda je pekná myšlienka, ale nie je na jeho zozname priorít. Najmä preto, že kopcovitá trať na OH v Rio de Janeiro mu nevyhovuje a sústrediť sa na niektorú z disciplín v dráhovej cyklistike by nebolo praktické.

 

"Nikdy som nemal v úmysle vzdať sa cestnej cyklistiky na úkor dráhy," citovala agentúra Reuters slová Cavendisha, ktorý sa chce koncentrovať na tohtoročnú Tour de France a dostať sa cez Bernarda Hinaulta na druhé miesto historických tabuliek v etapových triumfoch na najpopulárnejších pretekoch.

 

Na OH v Londýne patril Cavendish k topfavoritom, na domácej pôde ale napokon cenný kov nevybojoval. "Bolo by určite pekné získať ako britský jazdec medailu, vo svete cyklistiky ale olympiáda nič neznamená," dodal Cavendish.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona