Cavendish túži po žltom drese, ešte ho nikdy nemal

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 16:09 • 2 min
Cavendish túži po žltom drese, ešte ho nikdy nemal

LEEDS - Za šesť rokov nahonobil na Tour de France 25 etapových triumfov, v sezóne 2011 sa stal víťazom bodovacej súťaže, ale najcennejší žltý dres Mark Cavendish na sebe ešte nemal.

slovakia

left justify in out

Britský rýchlik z ostrova Man verí, že sa to môže zmeniť už v sobotu, keď sa v Leedsi začne 101. ročník najslávnejších cyklistických pretekov. Prvá etapa z Leedsu do Harrogate meria 190,5 km a hoci je záver mierne do kopca, 29-ročný Cavendish, ktorý je lídrom tímu Omega Pharma Quick-Step, verí vo víťazný finiš.

 

"Tour de France sa bude jazdiť 21 dní a nekončí sa v Yorkshire. Bolo by však krásne, keby som si obliekol žltý dres už po prvej etape, ktorá sa končí v meste mojej matky," povedal Cavendish na tlačovej besede svojho tímu v Leedsi. 

Na otázku, či bude tento rok na Tour silnejšie pole kvalitných šprintérov, Cavendish svoju odpoveď zovšeobecnil. "Šprintérov nás je dosť a kvalitných. To isté však platí o pretekároch pre konečné umiestnenie a tiež časovkárov. Tour sú najväčšie preteky na svete a cyklistika je stále viac globálna. Bude to veľká bitka, diváci sa majú na čo tešiť." 

 

Cavendish sa v prvých troch etapách, ktoré sa budú jazdiť na Britských ostrovoch, spolieha aj na obrovskú podporu domácich fanúšikov. Na štarte v Leedsi sa podľa údajov servera idnes.cz odhaduje prítomnosť 3 miliónov ľudí. "Bude to niečo fenomenálne, nikdy som sa s niečím takým nestretol. Kolegovia, ktorí boli v roku 2007 v Londýne, dodnes hovoria o skvelej atmosfére. Myslím si, že tento rok to môže byť ešte lepšie." 

 

Cyklisti tímu Omega Pharma Quick-Step vyhrali vlani na Tour de France štyri etapy. Tento by to chceli v silnej zostave s Cavendishom, Kwiatkowským, Martinom či Terpstrom minimálne zopakovať. 

 

"Verím, že sme všetci v špičkovej forme a tešíme sa na čo najlepšiu Tour. Máme pomerne vyrovnanú zostavu nielen pre šprinty, ale aj celkové hodnotenie." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies