Cavendish sa chce pobiť o medailu na OH aj na dráhe

NETKY.SK • 30 Október 2013, 12:21 • 2 min
Cavendish sa chce pobiť o medailu na OH aj na dráhe

LONDÝN - Cyklista Mark Cavendish možno dostane na olympijských hrách 2016 v Riu de Janeiro šancu aj v dráharskej reprezentácii Veľkej Británie.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia tímu pozvali cestára družstva Omega Pharma-Quick Step, aby sa koncom roka pripravoval s ďalšími dráharmi. Dvadsaťosemročný rodák z ostrova Man dosiahol mimo velodrómov množstvo úspechov, v roku 2011 sa stal na ceste majstrom sveta, na Tour de France vyhral 25 etáp.

Cavendishovi stále chýba v zbierke olympijský triumf. Väčšiu šancu získať ho má v Riu na dráhe ako na ceste, keďže by mu nemal veľmi vyhovovať profil brazílskej trate. Cavendish už vlani po 29. mieste na OH 2012 prejavil záujem štartovať v Brazílii aj na dráhe. V septembri štartoval na jedných dráharských pretekoch v Belgicku, aby mohol počas nadchádzajúcej sezóny jazdiť aj na pretekoch Svetového pohára na velodrómoch. 

"Má množstvo skúseností. V šprintoch drží priamu stopu, čo je pre dráhu výborné. Netuším, koľko potrebuje trénovať na dráhe. Možno to bude menej ako iní jazdci. Ak by do konca roka absolvoval nejaké tréningy s chlapcami, bol by to skvelý začiatok, od ktorého by sme sa mohli odraziť," povedal tréner britskej reprezentácie stíhačov Paul Manning. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona