VIDEO Cavendish po Tour: Prosím, nevyhrážajte sa mme ani mojej rodine

NETKY.SK • 6 Júl 2017, 06:45 • 2 min
VIDEO Cavendish po Tour: Prosím, nevyhrážajte sa mme ani mojej rodine

VITTEL - Slovenský cyklista Peter Sagan sa poďakoval svojim priaznivcom za podporu po predčasnom konci na tohtoročnej Tour de France.

slovakia

left justify in out

Člena tímu Bora-Hansgrohe diskvalifikovala Medzinárodná cyklistická únia (UCI) po hektickom závere utorňajšej 4. etapy, keď po tvrdom súboji so Slovákom skončil v bariére Brit Mark Cavendish. Dvojnásobný majster sveta a jeho tím podali protest proti vylúčeniu z Tour v utorok krátko pred polnocou, verdikt však zostal v platnosti.

 

"Je to pre mňa smutný koniec. Chcel by som vám veľmi pekne poďakovať za vašu podporu. Všetkým priaznivcom, ktorí nám fandili v Nemecku, Luxembursku, Belgicku a tiež vo Francúzsku. Teraz idem na letisko. Idem do Monaka, za svojou manželkou. Ďakujem, dávate mi veľkú energiu. Pokračujte v tom," povedal Sagan vo videu na svojom oficiálnom facebookovom profile.

 

Sagan približne 50 m pred cieľom utorňajšej etapy vystrčil lakeť, zasiahol vedľa neho šprintujúceho Cavendisha, ktorý vletel do ochrannej bariéry. Následne cez neho prepadli ďalší jazdci. Slovákovi, ktorý v cieli obsadil druhé miesto, najskôr za kolíziu udelili 30-sekundovú penalizáciu a odobrali mu 80 bodov. Pretekárska jury však neskôr rozhodla o úplnej diskvalifikácii. Podľa nej Sagan priamo zavinil Cavendishov pád.

 

K svojim fanúšikom sa v stredu prihovoril tiež prostredníctvom videoodkazu aj britský cyklista: "Ako 32-ročný doplácam na svojurážlivý postoj, ktorý som mal už ako dieťa. Bohužiaľ, to ma nikdy neopustí. Prosím, toto je iba šport. Nevyhrážajte sa mne a mojej rodine, toto nie je zaslúžené. Chcel by som vás požiadať, aby ste to rešpektovali a neposielali urážky mne a mojej rodine. Ďakujem všetkým za želania skorého uzdravenia a dúfam, že si užijete zvyšok Tour de France."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies