Cavendish neobháji víťazstvo na Kuurne-Brusel-Kuurne

NETKY.SK • 9 Február 2016, 12:47 • 2 min
Cavendish neobháji víťazstvo na Kuurne-Brusel-Kuurne

BRATISLAVA - Britský cyklista Mark Cavendish nebude obhajovať minuloročné prvenstvo na klasických jednodňových pretekoch Kuurne-Brusel-Kuurne, kam sa chystá aj slovenský majster sveta Peter Sagan.

slovakia

left justify in out

Na podujatí, ktoré spolu s Omloop Het Nieuwsblad otvára sezónu belgických klasík, sa vôbec nepredstaví Cavendishov tím Dimension Data. Štartová listina je nabitá elitnými šprintérmi od Andrého Greipela (Lotto-Soudal) cez Eliu Vivianiho (Sky), Giacoma Nizzola (Trek-Segafredo), Alexandra Kristoffa (Kaťuša) až po Caleba Ewana (Orica-GreenEdge). O úspech sa budú pokúšať aj Arnaud Démare (FDJ.fr), Nacer Bouhanni (Cofidis), Greg van Avermaet (BMC Racing) či Michael Matthews (Orica-GreenEdge).


Mark Cavendish vlani na 193-kilometrovej trati v šprintérskom závere zdolal Kristoffa a Vivianiho. Na tomto podujatí to bolo po roku 2012 jeho druhé víťazstvo. Peter Sagan odštartuje sezónu v Európe práve na belgických cestách, 27. februára sa predstaví na Omloop Het Nieuwsblad a o deň neskôr aj na Kuurne-Brusel-Kuurne. Šesťdesiaty ôsmy ročník KBK obsahuje dokopy jedenásť stúpaní, najdlhšie (2700 m) prekonajú jazdci na 99. kilometri s priemerným sklonom 3,1 % a maximálnym 7,5 %. Posledný kopec na cyklistov čaká 50 kilometrov pred cieľom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies