Cavendish má veľké ciele, chce uspieť na Tour de France, Rio aj MS

NETKY.SK • 7 Január 2016, 12:07 • 2 min
Cavendish má veľké ciele, chce uspieť na Tour de France, Rio aj MS

BRATISLAVA - Hviezdny špurtér Mark Cavendish si pre cyklistickú sezónu 2016 dáva nemalé ciele - chce uspieť na Tour de France, olympijských hrách v Riu de Janeiro i majstrovstvách sveta v Katare. Britský jazdec sa po uplynulom ročníku stal súčasťou afrického zoskupenia Dimension Data, bývalého MTN-Qhubeka, a s tým prichádzajú aj nové výzvy.

slovakia

left justify in out

"Rád by som mal na sebe žltý dres na Tour de France. Je to jediné tričko z Grand Tour, ktoré som ešte nenosil. Tento ročník sa začne šprintérskou etapou," povedal Cavendish na utorkovej tlačovej konferencii v Manchestri, kde trénuje na miestnej dráhe, a dodal: "Chcem byť v hre aj na dráhe v Riu de Janeiro a na konci roka sú tu majstrovstvá sveta, takže ma čaká celkom rušný rok. Dokázal som to však aj v sezóne 2011, keď som získal na Tour de France zelený dres a titul svetového šampióna. Myslím si, že som schopný to zopakovať, mám na to dobré podmienky."


Cavendish odštartuje sezónu na ceste na pretekoch Cadel Evans Great Ocean Race v Austrálii 31. januára. Neskôr vo februári sa predstaví na Okolo Dubaja a Kataru, účasť na jarných klasikách je neistá. V júli príde na rad Tour de France, na ktorej dosiahol doteraz 26 etapových víťazstiev. Za legendárnym Eddym Merckxom zaostáva o osem vavrínov. "Chcem vyhrať toľko etáp, koľko sa bude dať," doplnil Cavendish. Informuje server cyclingnews.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona