Cavendish má nepríjemné infekčné ochorenie, čaká ho dlhšia pauza

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 15:55 • 2 min
Cavendish má nepríjemné infekčné ochorenie, čaká ho dlhšia pauza

Berlín - Britský cyklista Mark Cavendish má infekčnú mononukleózu a čaká ho niekoľkotýždňová pauza. Jeho tím Dimension Data uviedol, že elitný špurtér sa okrem toho zotavuje aj zo zranenia členka.

slovakia

left justify in out

Tridsaťnásobný etapový víťaz z Tour de France nesúťažil od polovice marca, zatiaľ naposledy sa predstavil na klasike Miláno - San Remo. "Nanešťastie, neexistuje žiadna efektívna liečba na tento vírus. Pacient musí veľa oddychovať. Jeho návrat do tréningového procesu bude postupný. Je veľmi náročné odhadnúť, kedy sa vráti späť na bicykel, ale zlepšenie jeho stavu očakávame o dva týždne," uviedol tímový lekár Jarrad Van Zuydam pre agentúru DPA.

 

Vedenie Dimension Data dúfa, že Cavendish bude fit na začiatok Tour de France 2017. Stoštvrtá edícia slávnych pretekov odštartuje 1. júla individuálnou časovkou v nemeckom Düsseldorfe.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies