Cavendish má na cyklistickom ovále nevybavené účty, zameral sa na olympijské omnium

NETKY.SK • 14 August 2015, 13:37 • 2 min
Cavendish má na cyklistickom ovále nevybavené účty, zameral sa na olympijské omnium

LONDÝN - Mark Cavendish to myslí vážne s návratom na olympijský cyklistický ovál. Pôvodom dráhový cyklista, ktorý sa v cestnom odvetví vypracoval na excelentného špurtéra, chce podľa cyclingnews.com spraviť maximum, aby mohol v Riu de Janeiro 2016 štartovať v disciplíne omnium.

slovakia

left justify in out

Dvojnásobný majster sveta v madisone bol na OH v Pekingu pri medailovej žatve britských dráharov, ale ako jediný z výpravy sa vtedy vrátil domov bez cenného kovu. Odvtedy tvrdí, že má s podujatím "nevybavené účty".


Už počas nadchádzajúceho víkendu by sa rodák z ostrova Man mal predstaviť na dráhových pretekoch seriálu Revolution Series v Derby, kam je prihlásený aj víťaz Tour de France 2012 Bradley Wiggins. Obaja budú zbierať body pre účasť na pretekoch Svetového pohára, kde už pôjde o miestenky na OH 2016.


"Bol som prekvapený a hrdý zároveň, keď sme sa stretli a zistil som, aký je odhodlaný. Stále ho máta rok 2008. Stopercentne sa chce sústrediť na omnium. Nie je to len v štádiu ´veď uvidíme´, vie presne, čo chce - o dvanásť mesiacov ísť na olympijské hry," uviedol tréner britských dráhových cyklistov Heiko Salzwedel, podľa ktorého bude mať Cavendish vážneho konkurenta - v omniu je jeho favoritom Ed Clancy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies