Cavendish je bez Vuelty i víťazstva v etape Grand Tour

NETKY.SK • 19 August 2014, 09:35 • 2 min
Cavendish je bez Vuelty i víťazstva v etape Grand Tour

BRUSEL - Britský cyklista Mark Cavendish zakončí prvýkrát od roku 2007 sezónu bez víťazstva na pretekoch Grand Tour. Vedenie tímu Omega Pharma-Quick Step sa rozhodlo nenominovať šprintéra na Vueltu a Espaňa a poslalo ho na septembrové preteky Okolo Veľkej Británie. Vuelta sa začne v sobotu 23. augusta.

slovakia

left justify in out

"Rozhodli sme sa vystavať tím okolo Rigoberta Urána, ktorý dostane plnú podporu. Počas Gira ukázal svoje schopnosti na veľkých pretekoch, preto si zaslúži pomoc od tímu. Jeho prístup k Vuelte bude podobný ako k Giru d´Italia. Niektorí členovia nášho družstva už majú skúsenosti s jazdením preňho na veľkých pretekoch," vyhlásil športový manažér Omegy Pharma - Quick Step Rolf Aldag. Snahu Urána uspieť budú podporovať Wout Poels, Gianluca Brambilla, Pieter Serry, Carlos Verona, Martin Velits a Nikolas Maes. Tím doplnia Tom Boonen a skvelý časovkár Tony Martin.

 

Cavendish v tejto sezóne štartoval iba na Tour de France, po páde v prvej etape si poranil rameno. Do akcie sa vrátil počas minulotýždňových pretekov Tour de l´Ain, ale jeho výkonnosť ešte nebola dostatočná na absolvovanie trojtýždňovej Vuelty. Cavendish preto pôjde 26. až 29. augusta Tour de Poitou Charentes a potom od 7. do 14. septembra Okolo Veľkej Británie. Informácie zverejnili weby Eurosportu a Sky Sports. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies