Cavani sa stal definitívne hráčom PSG za 64 miliónov eur

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 19:08 • 2 min
Cavani sa stal definitívne hráčom PSG za 64 miliónov eur

PARÍŽ - Uruguajský futbalový útočník Edinson Cavani je s definitívnou platnosťou hráčom francúzskeho klubu Paríž St. Germain, zainteresované strany v utorok skompletizovali jeho prestup z talianskeho SSC Neapol. Odstupné za obávaného 26-ročného zakončovateľa je 64 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Cavani by mal za každú z najbližších piatich sezón v drese PSG zinkasovať 10 miliónov eur. Prestup Uruguajčana do Parku princov je historicky najdrahším v rámci francúzskych klubov. Doterajší rekord len nedávno utvoril AS Monaco angažovaním kolumbijského bombardéra Radamela Falcaa za 60 miliónov eur z Atlética Madrid.

"Chcel by som sa poďakovať všetkým, ktorí pomohli uskutočniť tento transfer. Takisto si moju vďaku zaslúžia ľudia v Neapole, ktorí ma nechali odísť. Prichádzam sem s veľkou chuťou, sebavedomím, hladom a motiváciou po trofejach," povedal na tlačovej konferencií "Matador", ako znie prezývka tohto hráča. Kanonier absolvoval tradičnú vstupnú lekársku prehliadku už v pondelok.

Cavani bol v ostatnej sezóne najlepším strelcom Serie A s 29 gólmi, v Neapole bol spoluhráčom slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka. Rodák zo Salta dal počas troch sezón v Neapole 102 gólov v 124 stretnutiach. Cavani je po roku po Ezeqiuelovi Lavezzim druhým hráčom SSC, ktorý sa sťahuje do Paríža.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies