Catherine Ashtonovú kritizujú za stretnutie s aktivistkami v Iráne

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 14:46 • 2 min
Catherine Ashtonovú kritizujú za stretnutie s aktivistkami v Iráne

TEHERÁN - Irán zaslal v tejto súvislosti protestnú nótu rakúskemu veľvyslanectvu, ktoré schôdzku pomohlo zorganizovať.

slovakia

left justify in out

Vysokopostavený predstaviteľ iránskej armády kritizoval šéfku európskej diplomacie Catherine Ashtonovú za to, že sa počas svojej návštevy Iránu stretla so ženskými aktivistkami odsúdenými za povolebné protesty v roku 2009. Polooficiálna agentúra Fars citovala v pondelok generála Masúda Džazajerího, zástupcu náčelníka generálneho štábu iránskej armády, podľa ktorého bolo Ashtonovej stretnutie "zasahovaním" do vnútorných záležitostí krajiny. Hovorkyňa ministerstva zahraničia navyše uviedla, že Irán zaslal v tejto súvislosti protestnú nótu rakúskemu veľvyslanectvu, ktoré schôdzku pomohlo zorganizovať. Medzi zúčastnenými bola okrem iných aj iránska aktivistka za ľudské práva Narges Mohammadiová.

 

Ashtonová pricestovala na svoju prvú návštevu Iránu v sobotu. S vysokými predstaviteľmi krajiny rokovala o jadrovom programe Teheránu. Jej príchod dokumentuje zlepšenie vzťahov medzi Západom a Iránom po novembrovom dosiahnutí predbežnej dohody o iránskom jadrovom programe. Rokovania o jej konečnej podobe v súčasnosti prebiehajú. Irán Ashtonová opustí v pondelok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies