Cathay Pacific odklonila lety pre riziko zásahu ruskými raketami

NETKY.SK • 14 Október 2015, 12:17 • 2 min
Cathay Pacific odklonila lety pre riziko zásahu ruskými raketami

HONGKONG - Letecká spoločnosť Cathay Pacific so sídlom v Hongkongu odkláňa lety od Iránu a Kaspického mora, keďže Rusko zintenzívňuje raketové útoky na militantov Islamského štátu (IS) v Sýrii. Podľa agentúry DPA o tom dnes informovali noviny South China Morning Post.

slovakia

left justify in out

Aerolínie urobili toto rozhodnutie po tom, čo Európska agentúra pre bezpečnosť leteckej dopravy (EASA) vydala minulý týždeň odporúčanie s varovaním, že rakety môžu predstavovať riziko pre dopravné lietadlá.


"Vzhľadom na situáciu v regióne spoločnosť Cathay Pacific pozastavila minulý týždeň 8. októbra všetky lety nad Iránom a Kaspickým morom, a to až do odvolania," uviedla hovorkyňa aerolínií pre South China Morning Post. "Naďalej sledujeme a každý deň hodnotíme situáciu," dodala.


Lety CX293 a CX292 - do a z Ríma - sú v súčasnosti presmerované nad severnú Čínu a ďalej na Moskvu.
Spoločnosť Air France takisto presmerovala lety od nebezpečných zón.


Tieto opatrenia nasledujú po tom, čo holandskí vyšetrovatelia zverejnili v utorok závery svojho vyšetrovania vlaňajšieho zostrelenia letu MH17 spoločnosti Malaysia Airlines nad východnou Ukrajinou. Vyšetrovatelia dospeli k záveru, že lietadlo zostrelila raketa Buk ruskej výroby. Zahynulo všetkých 298 ľudí na jeho palube.


Spoločnosť Cathay Pacific uviedla, že uplatňuje dlhodobú politiku vyhýbania sa letom nad Irakom, Afganistanom, Ukrajinou a Sýriou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies