Cate Blanchett a Rooney Mara podávajú v dráme Carol životné herecké výkony

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 19:07 • 2 min
Cate Blanchett a Rooney Mara podávajú v dráme Carol životné herecké výkony

BRATISLAVA - Do slovenskej kinodistribúcie vstupuje tento týždeň americký film Carol. Milostnú drámu o citovom vzplanutí a následnom mileneckom vzťahu dvoch žien v atmosfére 50. rokov nakrútil režisér, scenárista a producent Todd Haynes.

slovakia

left justify in out

Životné herecké výkony v snímke podávajú Cate Blanchett a Rooney Mara. Ďalej hrajú Kyle Chandler, Sarah Paulson, Jake Lacy.

 

Príbeh dvoch žien je situovaný do obdobia 50. rokov minulého storočia, keď ich osudová a nekontrolovateľná láska znamenala porušenie zákona. Film, ktorý získal šesť nominácií na Oscara a päť nominácií na Zlatý glóbus, môže divákov osloviť nielen hviezdnym hereckým obsadením, silným príbehom a emóciami, ale aj úchvatnými kostýmami a výpravou.

 

Carol ukazuje milostný príbeh, jemnosť a hĺbku jednej strhujúcej lásky. Dobre situovaná a vždy distingvovane elegantná dáma Carol sa v obchodnom dome zoznámi s mladou predavačkou. Banálnosť stretnutia a rozdiel v spoločenskom postavení oboch žien však odrazu prestávajú existovať, obe sú prekvapené okamžitou vzájomnou náklonnosťou. Nevinnosť prvého stretnutia čoskoro mizne a ich vzťah sa rozhorí do spaľujúceho mileneckého pomeru. Lenže Carol je vydatá žena a matka, a v Amerike 50. rokov bol vzťah dvoch žien spoločensky neprijateľný a postavený mimo zákona.

 

Film vznikol na základe knihy vydanej v roku 1952. Jej autorka Patricia Highsmith sa k autorstvu priznala až takmer po 40 rokoch v čase jej ďalšieho vydania.

Cate Blanchett je filmovou hviezdou prvej triedy, na svojom konte má dvoch Oscarov. Rooney Mara sa preslávila úlohou v thrilleri Muži, ktorí nenávidia ženy od Davida Finchera, v thrilleri Vedľajšie účinky alebo vo filme Ona. Cate a Rooney sa počas natáčania spriatelili a blízky vzťah im pomohol aj pri natáčaní spoločných milostných scén. Scény telefonovania väčšinou natáčajú herci samostatne, v prípade tohto filmu však boli na scéne obe herečky a telefonické dialógy sú skutočné.

 

Romantickú drámu Carol prináša divákom na Slovensku od 10. marca spoločnosť Bontonfilm.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies