Castro: Pred stiahnutím amerického embarga bude Kuba čeliť ťažkému zápasu

NETKY.SK • 20 December 2014, 18:17 • 2 min
Castro: Pred stiahnutím amerického embarga bude Kuba čeliť ťažkému zápasu

HAVANA - Pred stiahnutím ekonomického embarga Spojených štátov bude Kuba čeliť "dlhému a ťažkému zápasu", a to aj napriek stredajšiemu historickému záväzku Washingtonu o obnovení vzájomných diplomatických vzťahov.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes v tamojšom parlamente kubánsky prezident Raúl Castro.
      

Castro tiež potvrdil svoju účasť na Washingtonom podporovanom summite Organizácie amerických štátov (OAŠ) v Paname v apríli 2015, napísala agentúra Reuters.
      

Summit by mohol byť dejiskom prvého stretnutia kubánskeho prezidenta s americkým kolegom Barackom Obamom po obnovení diplomatických vzťahov týchto krajín.
      

Šéf Bieleho domu oznámil reštart diplomatických vzťahov Havany a Washingtonu v stredu. Podľa Obamu treba skončiť so zastaraným prístupom ku Kube a začať so zmierňovaním embarga, ktoré Spojené štáty na režim v Havane uvalili pred vyše 50 rokmi. Stiahnutie embarga však musí Obamovi schváliť republikánmi kontrolovaný Kongres, pripomenul Reuters.
      

Castro potvrdil vo štvrtok, že jeho krajina a Spojené štáty sa dohodli na obnovení diplomatických stykov. Podľa neho je však príliš skoro hovoriť o ukončení ekonomických sankcií uvalených na Kubu zo strany USA po kubánskej revolúcii (1953–1959), ktorá zvrhla diktátora Fulgencia Batistu, podporovaného USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona