Castro kritizoval pomalé napredovanie hospodárskych reforiem

NETKY.SK • 17 Apríl 2016, 12:14 • 2 min
Castro kritizoval pomalé napredovanie hospodárskych reforiem

HAVANA - Kubánsky prezident Raúl Castro predniesol v sobotu správu o stave republiky, v ktorej vyslovil kritiku na adresu svojej vlády za pomalú realizáciu reforiem stagnujúceho centrálne riadeného hospodárstva.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.

 

V dvojhodinovom prejave na 7. zjazde vládnucej Komunistickej strany Kuby Castro vyzdvihol najmä normalizáciu vzťahov medzi Spojenými štátmi a Kubou, ktorá výraznou mierou prispela k oživeniu turistického ruchu. Na druhej strane však kubánsky vodca vyslovil poľutovanie nad tým, že jeho vláda zatiaľ nebola schopná riešiť hlbšie problémy štrukturálneho charakteru, v dôsledku ktorých majú milióny Kubáncov existenčné ťažkosti.

 

Podľa Castra je kubánska ekonomika príliš závislá od dovozu surovín, zaznamenáva len pomalý hospodársky rast, zaostáva v poľnohospodárskej výrobe a jej štátni zamestnanci nie sú schopní plniť 313 záverov prijatých ostatným zjazdom strany pred piatimi rokmi. Práve ich plnenie malo prispieť k zrýchleniu hospodárskeho rozvoja krajiny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies