Často sa vám sníva? Experti uviedli skutočný výklad najčastejších snov

NETKY.SK • 13 September 2017, 10:35 • 2 min
Často sa vám sníva? Experti uviedli skutočný výklad najčastejších snov

Každému z nás sa občas prisnije nejaký sen, vieme ale, čo nám ním podvedomie chce povedať?

slovakia

left justify in out

Sny sú zaujímavou súčasťou života každého z nás. Niektorí snívajú každú noc niekoľko snov, iným sa prisnije len z času na čas. Súvislosti týchto nevedomých myšlienkových pochodov sú stále zahalené rúškom tajomstva. Isté však je, že vychádzajú z podvedomia, ktoré momentálne prežíva určité situácie, s ktorými sa takto chce vysporiadať.

 

Celkom bežne sa stáva, že isté sny sa nám vracajú stále dookola. Môže to súvisieť s tým, že sa v našich životoch opakovane vyskytujú obdobia, ktoré v mysli spôsobujú tie isté reakcie. Najrôznejšie knihy vykladajúce sny poznáme všetci, no  porozumenie nie je také jednoduché. Musí mu predchádzať hlbšia psychologická analýza. Čo teda skutočne znamenajú tie najčastejšie sa opakujúce ilúzie?

 

Lietanie: Ian Wallace, expert na sny, uvádza, že lietanie môže mať spojitosť s pocitom oslobodenia sa od vecí, ktoré nás brzdia v rozvoji. Určitým spôsobom však súvisí aj s cieľavedomosťou. Ak snívame o lietaní nízko, pričom sa nevieme odlepiť od zeme, niečo v živote nás veľmi zväzuje.

 

Vypadávanie zubov: Strata zubov sa obvykle spája s pocitom straty moci a sebavedomia. Často sa to objavuje u ľudí, ktorí prišli o zamestnanie. Tento sen však tiež súvisí s pocitom straty krásy a mladosti.

 

Nahota na verejnosti: Podľa Wallanca je tento sen spojený s novými životnými situáciami. Podvedomie sa takto snaží vysporiadať s vecami, ktoré sú neznáme a človek si k nim zatiaľ nestihol vybudovať dôveru.

 

Utekanie pred niekým: Sen o tom, ako pred niekým utekáme je jeden z najčastejších snov vôbec. Predpokladá sa, že ide o snahu unikať pred problémami, ktoré nás dobiehajú. Ak si útek užívame, predstavuje to túžbu po tom byť chcený.

 

Pád: Padanie znamená stratu kontroly nad životom a strach z neho, obava, že veci nezvládneme.

 

Prázdna miestnosť: Ak nájdeme priestor, ktorý je nevyužitý, symbolizuje to nové vyhliadky do budúcnosti, nový potenciál vecí a nové životné začiatky.

 

Voda: Tento živel je silným ukazovateľom našej emocionálnej stránky.  Stav vody, či je čistá alebo kalná, rozbúrená alebo pokojná, odráža naše vnútorné prežívanie, o ktorom možno len tušíme.

 

Riadenie vozidla: Auto ukazuje schopnosť jednotlivca dosahovať progres. Ak je jazda v ňom divoká a nekontrolovaná, zrejme aj svoj život žijeme podobným spôsobom a nedokážeme dosiahnuť cieľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies