Časti zákona o obstarávaní parlament prerokuje v skrátenom konaní

NETKY.SK • 11 Február 2013, 12:07 • 2 min
Časti zákona o obstarávaní parlament prerokuje v skrátenom konaní

Časti zákona o obstarávaní parlament prerokuje v skrátenom konaní - Politika Malou novelou zákona o verejnom obstarávaní, ktorú parlament prerokuje v zrýchlenom režime, chce vláda znížiť administratívnu záťaž v procese obstarávania. Ak materiál, ktorý dne

slovakia

left justify in out

imgMalou novelou zákona o verejnom obstarávaní, ktorú parlament prerokuje v zrýchlenom režime, chce vláda znížiť administratívnu záťaž v procese obstarávania.

Ak materiál, ktorý dnes schválila vláda, odobrí parlament, účastníci konania budú môcť preukázať splnenie podmienok účasti čestným vyhlásením. Okrem toho novela umožní uzavretie zmluvy s druhým a tretím súťažiacim v poradí. Novela zavádza aj sankciu v podobe zákazu vo verejnom obstarávaní na tri roky v prípade podvádzania pri preukazovaní podmienok účasti.

Kabinet spomínané opatrenia vybral z novely zákona o verejnom obstarávaní, ktorej vláda dala zelenú v januári tohto roka. Skrátené konanie k týmto opatreniam by malo pomôcť rýchlejšiemu čerpaniu eurofondov. Malá novela má platiť od 18. februára.

Okrem zjednodušenia administratívy má novela priniesť aj zmeny v námietkovom konaní. "Navrhuje sa, aby boli ponuky otvárané a vyhodnocované v dvoch etapách," píše sa v dôvodovej správe k materiálu. 

Najskôr sa podľa novely otvoria a vyhodnotia všetky časti ponuky okrem návrhu na plnenie kritérií na vyhodnotenie ponuky. Následne, ak budú podané námietky, prebehne prvé námietkové konanie a až po jeho skončení bude možné vyhodnocovať tú časť ponuky, ktorá obsahuje návrh na splnenie kritérií vyhodnotenia ponúk. V druhej fáze dôjde k samotnému vyhodnoteniu ponúk a vyhotoveniu poradia ponúk podľa splnenia kritérií súťaže.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies