Časti Ukrajiny a Ruska paralyzuje sneh a metelica, bez elektriny sa ocitli desiatky miest a obcí

NETKY.SK • 18 Január 2016, 15:13 • 2 min
Časti Ukrajiny a Ruska paralyzuje sneh a metelica, bez elektriny sa ocitli desiatky miest a obcí

KYJEV/MOSKVA - Ukrajinu i Rusko paralyzuje od uplynulého víkendu výdatné sneženie a metelice, informujú tlačové agentúry v oboch krajinách. Ukrajinská meteorologická služba vydala dnes varovanie pred výdatným snežením a silným vetrom. Varovanie platí pre celé územie krajiny, informovala agentúra Ukrinform.

slovakia

left justify in out

Kvôli poškodeniu vedenia elektrickej energie sa bez dodávok elektriny ocitli obyvatelia najmenej 130 miest a obcí. Situácia je zlá najmä na južnej a strednej Ukrajine, kde museli kvôli snehu uzavrieť viacero dôležitých ciest. Obojsmerne pre záveje a snehové jazyky uzavreli cestu spájajúcu Kyjev s Odesou, kde nepracuje ani prístav. Uzavreté sú aj námorné a riečne prístavy v Odese, Mykolajive a Chersone. V ďalších prístavoch je prevádzka obmedzená. V železničnej doprave hlásia veľké meškania vlakov.

 

Ukrajinská polícia už vyzvala vodičov, aby sa na cesty vydávali len v nevyhnutnom prípade. V Mykolajevskej, Odeskej, Dnepropetrovskej a Kirovohradskej oblasti polícia zakázala pohyb niektorých typov áut na cestách úplne, informovala agentúra UNIAN.

 

Vo viacerých oblastiach dnes a v utorok zrušili vyučovanie na školách. Okrem nepriaznivého počasia si toto opatrenie vynútila aj vysoká chorobnosť na chrípku. Meteorológovia aj dnes na Ukrajine očakávajú výdatné sneženie. Výška závejov v Mykolajivskej oblasti už pritom dosiahla dva metre.

 

Ruskí meteorológovia tiež predpovedajú na najbližšie dni výdatné sneženie a ochladenie, napríklad v Moskve by mal byť 20-stupňový mráz. Najmä v lokalitách na Ďalekom východe obmedzili cestnú dopravu a v niekoľkých okresoch Prímorského kraja zrušili dnešné vyučovanie v školách, informovala agentúra RIA Novosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies