Časti tela nájdené v jazere v Rakúsku patria Slovenke; vrah ju zabil sekerou

NETKY.SK • 29 Apríl 2018, 18:40 • 2 min
Časti tela nájdené v jazere v Rakúsku patria Slovenke; vrah ju zabil sekerou

VIEDEŇ - Prípad usmrtenej ženy, ktorej časti tela v uplynulých týždňoch vylovili z Neziderského jazera na východe Rakúska, sa podarilo objasniť.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov zverejnených v nedeľu internetovým vydaním denníka Kronen Zeitung ide o slovenskú prostitútku pôsobiacu vo Viedni, ktorú zavraždil sekerou medzičasom zadržaný muž.

 

V článku sa uvádza, že podozrivý Viedenčan oslovil obeť na jednej zo železničných staníc v rakúskej metropole, následne ju zabil pri milostnej hre a rozštvrtil jej telo. Ten istý muž pritom zavraždil človeka sekerou už aj pred niekoľkými rokmi, dodáva Kronen Zeitung bez uvedenia podrobností.

 

Podľa údajov tohto periodika predpokladaného vraha vypátrali už v piatok a medzičasom sa priznal, že telo prostitútky rozrezal nožom a pílou. Jednotlivé časti potom hodil do Neziderského jazera blízko chatky, ktorú vlastnil. Torzo doteraz neznámej ženy našiel na brehu jazera pred vyše dvoma týždňami náhodný okoloidúci. Nasadené pátracie zložky postupne našli vo vode aj ďalšie časti tela vrátane hlavy, na čo kriminalisti bezúspešne snažili zistiť totožnosť usmrtenej.

 

Hovorca príslušnej prokuratúry v meste Eisenstadt potvrdil v sobotu správy o zatknutí podozrivého rakúskeho občana, ďalšie zverejnené podrobnosti však odmietol potvrdiť alebo vyvrátiť. V nedeľňajšom vyhlásení, ktoré priniesla agentúra APA, takisto uviedol, že ide o "špekulácie" a prokuratúra ich "zatiaľ nekomentuje".

 

Neziderské jazero, ktoré sa rozprestiera v rakúsko-maďarskom pohraničí, je popri Balatone jediným stepným jazerom na starom kontinente. Jeho rakúska časť je považovaná za najväčšie jazero alpskej republiky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona