Častá konzumácia pikantných jedál vám predĺži život

NETKY.SK • 10 August 2015, 10:00 • 2 min
Častá konzumácia pikantných jedál vám predĺži život

LONDÝN – Milovníci pikantných jedál sa môžu podľa tohto výskumu tešiť na dlhý život.

slovakia

left justify in out

Podľa novej Štúdie z Číny si ľudia, ktorí konzumujú veľa štipľavého jedla, predlžujú život. Konzumovanie pikantných jedál 3-7 dní v týždni znižuje riziko úmrtia o 14%.

 

Výskumníci prešli jedálničky asi pol milióna ľudí vo veku medzi 35 a 79 rokov za posledných sedem rokov. Čerstvé čili papričky majú viac zdravotných benefitov ako sušené, alebo práškové čili. Tí ktorí konzumujé čerstvé čili si znižujú riziko výskytu rakoviny, diabetu a srdcovo cievnych chorôb.

 

Profesor aplikovanej štatistiky na Open University v Británii však varuje ľudí, aby sa príliš neradovali: „Možno je to spôsob ako sú štipľavé veci v Číne pripravované, alebo tým čo pijú so štipľavými jedlami. Číňania sa od Európanov odlišujú vo viacerých smeroch, a preto táto štúdia nemusí platiť pre nás Európanov.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona