Časť zisku z predaja DVD Rýchlo a zbesilo 6 pôjde na charitu

NETKY.SK • 4 December 2013, 14:20 • 2 min
Časť zisku z predaja DVD Rýchlo a zbesilo 6 pôjde na charitu

LOS ANGELES - Spoločnosť Universal sa po nečakanom tragickom úmrtí amerického herca Paula Walkera rozhodla, že časť zisku z predaja DVD Rýchlo a zbesilo 6 daruje charitatívnej organizácii Reach Out WorldWide, ktorú zosnulý Walker založil na pomoc pri prírodných katastrofách.

slovakia

left justify in out

Nezisková organizácia Reach Out WorldWide je sieťou profesionálov, ktorí pomáhajú na miestach postihnutých živelnými pohromami. Walker ju založil v roku 2010 po tom, ako Haiti postihlo ničivé zemetrasenie. Kúpa DVD je tak ďalším spôsobom, ako budú môcť ľudia organizácii prispieť. Rodina zosnulého herca už požiadala, aby známi ľudia i verejnosť namiesto darov a kvetín radšej podporili túto organizáciu. 

Štyridsaťročný Walker zomrel v sobotu 30. novembra pri autonehode v kalifornskom meste Santa Clarita. Populárny herec bol na charitatívnej akcii, keď sa s obchodným partnerom Rogerom Rodasom odišli previezť. Rodas údajne stratil kontrolu nad vozidlom, ktoré narazilo do dvoch stromov, stĺpa pouličného osvetlenia a následne začalo horieť. Oficiálnu príčinu nehody zatiaľ vyšetrovatelia nezverejnili. Jednou z možností je však aj porucha vozidla. 

Po tragickom úmrtí jednej z najväčších hviezd akčnej série Rýchlo a zbesilo je neistá budúcnosť siedmeho filmu, ktorý mal premiéru naplánovanú na júl 2014. Walker sa mal vraj spolu s hereckými kolegami v nedeľu vrátiť na pľac v Atlante. Ako na svojej webstránke uviedol magazín The Hollywood Reporter, veľká časť je už nakrútená, na január ale bolo naplánované filmovanie dodatočných scén v Abú Zabí. Zástupcovia filmových štúdií Universal a tvorcovia filmu preto v nedeľu absolvovali stretnutie, na ktorom diskutovali o možnom riešení situácie. Podľa zdrojov blízkych rokovaniu čaká produkciu oneskorenie, no úplne od dokončenia filmu upustiť nehodlajú. 

Paul Walker sa narodil v kalifornskom meste Glendale a do povedomia divákov sa po prvý raz výraznejšie zapísal snímkou Varsity Blues z roku 1999. Už o dva roky neskôr si zahral aj v prvej časti spomínanej série Rýchlo a zbesilo. Úlohu Briana O'Connera si následne zopakoval aj v ďalších štyroch filmoch (2003, 2009, 2011, 2013). Diváci ho môžu poznať aj zo snímok ako Prúd času (2003), Do hlbiny (2005), 8 statočných (2006), Zbesilý útek (2006), Zabite Bobbyho! (2007), Rozsudok smrti (2008), Gangstri (2010) či Pawn Shop Chronicles (2013). V súčasnosti čakajú na uvedenie do kín dva filmy, v ktorých si zahral - dráma Hours a akčné krimi Brick Mansions. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies