Časť vojakov pozemných síl dostane nové ručné zbrane

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 10:50 • 2 min
Časť vojakov pozemných síl dostane nové ručné zbrane

BRATISLAVA – Armáda prezbrojí časť vojakov novými ručnými zbraňami CZ P-09 od Českej zbrojovky. Nové pištole sú určené pre jednotky a útvary pozemných síl Ozbrojených síl (OS) SR. Podľa ministerstva obrany budú prezbrojené najmä útvary, ktoré sú vyčlenené pre medzinárodný krízový manažment.

slovakia

left justify in out

Rezort obstaráva zbrane prostredníctvom rámcovej dohody, ktorú uzatvorilo ministerstvo vnútra so spoločnosťami Glock a Česká zbrojovka ešte v decembri minulého roka. Rámcová dohoda má hodnotu 23 miliónov eur. Nové zbrane by mali okrem armády dostať aj policajti, príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže a finančnej správy.

 

Dôvodom obmeny zbraní je podľa ministerstva obrany zabezpečenie moderných ručných zbraní kompatibilných so zbraňami členských štátov NATO. "Presné počty a ich rozdelenie nie je možné uviesť vzhľadom na to, že takéto informácie sú predmetom utajovaných skutočností," uviedla hovorkyňa rezortu Danka Capáková. Armáda už má nové zbrane k dispozícii a postupne ich bude rozdeľovať do útvarov.

 

Nové zbrane dostali vojaci aj v minulom roku. Vtedy išlo približne o 700 kusov útočných pušiek CZ 805 BREN taktiež od Českej zbrojovky. Zbrane boli určené pre útvar ISTAR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona