Časť veriteľov podporí reštrukturalizačný plán Ukrajiny

NETKY.SK • 9 Október 2015, 14:45 • 2 min
Časť veriteľov podporí reštrukturalizačný plán Ukrajiny

LONDÝN - Veritelia Ukrajiny, ktorých záväzky majú splatnosť v septembri a v októbri tohto roka, budú hlasovať za návrh reštrukturalizácie dlhu. Plán reštrukturalizácie záväzkov v hodnote 18 mld. USD tak má bližšie k cieľu.

slovakia

left justify in out

Investori, ktorí majú v držbe cenné papiere splatné 23. septembra a 13. októbra tohto roka, v septembri uviedli, že nebude spravodlivé, ak záväzky nebudú splatné v najkratšom možnom čase. Kyjev veriteľom ponúka swapovú operáciu, pri ktorej sa dlhopisy vymenia za nové s najkratšou možnou splatnosťou. To by malo byť súčasťou návrhu, o ktorom sa bude hlasovať 14. októbra. "Naši klienti podporujú reštrukturalizáciu dlhu, ktorá znamená, že nepadne požiadavka na oneskorenie splatnosti cenných papierov splatných v roku 2015 o viac ako štyri roky,“ uviedla v piatok právnická firma Shearman and Sterling, ktorá týchto veriteľov zastupuje. "Táto podmienka bola splnená, naši klienti sa tešia, že môžu potvrdiť, že budú hlasovať v prospech reštrukturalizácie dlhu," tvrdí právnická firma.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies