Časť starého cintorína v Berlíne vyhradili na pochovávanie lesbičiek

NETKY.SK • 6 Apríl 2014, 19:51 • 2 min
Časť starého cintorína v Berlíne vyhradili na pochovávanie lesbičiek

BERLÍN - Jeden z protestantských cintorínov v Berlíne má od dnešného dňa časť vyhradenú na pochovávanie žien lesbickej orientácie. Ide zrejme o prvé podobné pietne miesto v Európe, napísal denník Berliner Zeitung.

slovakia

left justify in out

Iniciátorka projektu Astrid Osterlandová pre denník uviedla, že myšlienka na cintorín pre lesbičky vznikla pred štyrmi rokmi, keď sa staršie členky akčnej skupiny Safia začali zaoberať otázkou, kde by mohli byť pochované, ak by "chceli zostať blízko tých, ktoré sme mali rady, s ktorými sme žili, pracovali, bojovali za spoločnú vec".
      

Parcela s plochou asi 400 m2 sa nachádza na území asi 200 rokov starého cintorína v berlínskej štvrti Prenzlauer Berg a je dostatočná na asi 80 hrobových miest. "Lesbickú časť" od zvyšku cintorína neoddeľuje žiaden plot ani iná bariéra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona