Časť Spojeného kráľovstva bojuje so záplavami. Toto ohrozuje ľudí!

NETKY.SK • 17 August 2022, 09:19 • 2 min
Časť Spojeného kráľovstva bojuje so záplavami. Toto ohrozuje ľudí!

LONDÝN/ EDINBURG - Po extrémnych horúčavách ukázalo počasie ešte horšiu tvár. Nielen záplavy, ale i blesky ohrozujú životy obyvateľov Spojeného kráľovstva.

slovakia

left justify in out

Mohutné búrky sú sprevadzané bleskami, ktoré ničia elektrické vedenie. Ľudia druhý deň bojujú i s prívalovými dažďami a ich následkami. Pre Spojené kráľovstvo bolo úradmi vydaných až 29 povodňových výstrah, ktoré majú prísť počas nasledujúcich dní. Komunity v strednej, južnej a východnej časti Anglicka a juhovýchodnom Walese sa tak teraz pripravujú na masívne výpadky elektriny a narušenie dopravy.

 

Z domova: Plánované nájomné byty sa oplatia viac ako hypotéka

 

img

 

Na juhozápade krajiny boli zatiaľ najviac zasiahnuté časti Cornwallu a Devonu. V Port Talbot vo Walese boli zaplavené ulice a v Loughborough parkovisko supermarketu Morrisons. Odborníci zároveň varovali, že je možné, že zrážky budú mať aj tvralejší charakter. Anglicko zažilo najsuchší a najteplejší júl od roku 1976. Pôda má tak pri daždi problém absobrbovať vodu, pričom práve tento fakt spôsobuje záplavy. 

 

img

 

Prívalové nočné dažde zasiahli Škótsko, obyvatelia sa tak dnes zobudili s vytopenými pivnicami, s problémami týkajúcimi sa dodávok elektriny a dážď taktiež prerušil mnohé železničné spojenia. 

 

Briti i Škóti boli prostredníctvom televízneho spravodajstva vyzvaní, aby si pripravili tašku s nevyhnutnými potrebami a boli nachystaní na to, že môže dôjsť k evakuácii. Najviac ohrození sú ľudia, ktorí obývajú pivničné a prízemné byty a nehnuteľnosti  postavené pod kopcami. 

 

Zo sveta: Zelenskyj: „O vojne som vedel dopredu, ľudí som nevaroval, aby neušli."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies