Časť Republikánov ponúkne iniciatívu na Fillonov "dôstojný odchod"

NETKY.SK • 5 Marec 2017, 15:31 • 2 min
Časť Republikánov ponúkne iniciatívu na Fillonov "dôstojný odchod"

PARÍŽ - Časť predstaviteľov francúzskej opozičnej strany Republikáni (LR) v dohľadnom čase zverejní iniciatívu ohľadom ďalšieho smerovania kampane pred prezidentskými voľbami.

slovakia

left justify in out

Šance LR, že voľby vyhrá ich kandidát Francois Fillon, sú totiž v dôsledku jeho aféry s fiktívnym zamestnávaním rodinných príslušníkov čoraz nižšie.

 

Vplyvný člen LR Christian Estrosi, ktorý je na čele regiónu Provence-Alpes-Côte d'Azur (PACA), dnes vo vysielaní francúzskej televízie BFMTV spresnil, že "v najbližších hodinách prídeme s iniciatívou", ako kritickú situáciu riešiť.

 

Dodal, že predvolebná kampaň nemôže pokračovať ako doteraz, pretože to povedie k porážke konzervatívcov a spôsobuje, že kandidátka krajnej pravice Marine Le Penová môže zvíťaziť.

 

Estrosi za seba uviedol, že "odmieta viesť" aktivistov LR a "našich voličov ku kolektívnej samovražde".

 

Dodal, že situácia, v ktorej sa ocitol Fillon, neumožňuje, aby za ním stála väčšina Francúzov.

 

Fillonova popularita prudko klesla v dôsledku podozrení, že fiktívne zamestnával svojich rodinných príslušníkov. V kauze mu dokonca hrozí vznesenie obvinenia.

 

Podľa najnovších prieskumov verejnej mienky by Fillona v prvom kole prezidentských volieb porazila Marine Le Penová a centristický kandidát Emmanuel Macron.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona