Časť opozície žiada premiéra aby povedal, či vedel vopred o podvode s emisiami

NETKY.SK • 7 Február 2014, 11:20 • 2 min
Časť opozície žiada premiéra aby povedal, či vedel vopred o podvode s emisiami

BRATISLAVA – Trojica opozičných poslancov vyzvala premiéra a kandidáta na prezidenta Roberta Fica (Smer-SD), aby odpovedal na otázku, či vedel alebo nevedel vopred o pripravovanom podvode pri predaji emisií. Ľubomír Galko (SaS), Richard Vašečka a Branislav Škripek (obaja OĽaNO) tak spravili na dnešnej tlačovej konferencii v Národnej rade (NR) SR.

slovakia

left justify in out

 "Je mimoriadne zneisťujúce vôbec uvažovať nad tým, že by prezidentský kandidát a premiér Robert Fico naozaj dopredu vedel o tom, že je pripravovaný obchod, ktorý poškodí našu krajinu o ťažké milióny," zdôraznil Škripek.

    

Poslanci sa odvolávali na informácie denníka Sme, ktorý dnes uviedol, že existuje spravodajská informácia, ktorou bol vtedajší premiér Fico Slovenskou informačnou službou (SIS) vopred informovaný o tom, že sa tento podvod pripravuje. "Chcem z tohto miesta vyzvať Roberta Fica, aby jednoznačne potvrdil alebo vyvrátil túto informáciu," vyhlásil Galko.

 

Poslanec Škripek zároveň ako člen osobitného kontrolného výboru na činnosť SIS avizoval, že požiada o zvolanie mimoriadneho výboru. Na ňom vyzve riaditeľa SIS, aby celú vec vysvetlil. V prípade, že sa tieto informácie potvrdia, Richard Vašečka chce iniciovať zvolanie branno-bezpečnostného výboru. "Pretože naozaj nepotrebujeme prezidenta ani kandidáta na prezidenta, ktorí môžu byť vydierateľní," odôvodnil Vašečka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies