Časť oplotenia okolo budovy Centroom sfúkol vietor

NETKY.SK • 4 November 2015, 09:39 • 2 min
Časť oplotenia okolo budovy Centroom sfúkol vietor

PIEŠŤANY – Časť oplotenia okolo staticky narušenej budovy Centroom v Piešťanoch v noci pod náporom vetra spadla.

slovakia

left justify in out

Plechové plotové dielce zasahovali do cesty na Nitrianskej ulici, situáciu riešila mestská polícia. Oplotenie večer postavili pracovníci Služieb mesta Piešťany, v prácach majú pokračovať aj dnes. Zabezpečenie ochrannej zóny okolo polyfunkčného objektu nariadil stavebný úrad mesta. Oplotenie má zabrániť chodcom prechádzať tesne okolo problematickej budovy, čiastočne obmedzí aj vjazd vozidiel do susediaceho Auparku. Doprava na ulici však obmedzená nebude.


Stavebný úrad mesta Piešťany nariadil okamžité vypratanie budovy Centroom ešte 8. októbra pre ohrozenie zdravia a životov jej obyvateľov. V objekte je 44 bytov, kancelárske a obchodné priestory. Odborný statický posudok konštatoval nevyhovujúci stav budovy a prekročenie účinkov zaťaženia oproti norme, v niektorých ukazovateľoch niekoľkonásobne. Samotná sanácia objektu má trvať asi štyri mesiace, zatiaľ však nie je celkom jasné, kto ju zaplatí.


Polyfunkčný objekt Centroom bol kolaudovaný pred piatimi rokmi. Projektantom statiky bol Ján Tomčáni, ktorý zodpovedal za statiku aj v problémových bratislavských projektoch Trinity a Apollo 1.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies