Časť New Yorku zostane bez elektriny do víkendu 10.-11. novembra

NETKY.SK • 2 November 2012, 08:09 • 2 min
Časť New Yorku zostane bez elektriny do víkendu 10.-11. novembra

Časť New Yorku zostane bez elektriny do víkendu 10. 11.

slovakia

left justify in out

img

Newyorská elektrárenská spoločnosť Consolidated Edison dnes oznámila, že valná väčšina zákazníkov v meste New York a okrese Westchester bude mať obnovené dodávky elektriny do budúceho víkendu 10.-11. novembra. Častiam Manhattanu však chce obnoviť dodávky do soboty 3. novembra. Predchádzajúce údaje hovorili o skoršom termíne.
      Spoločnosť uviedla, že jej opravený odhad potrebného času vychádza zo zhodnotenia škôd, spôsobených búrkou Sandy. Spoločnosť uviedla, že obnovila dodávky 250.000 zákazníkov a pracuje na obnovení dodávok ďalších asi 650.000. 
      Superbúrka Sandy zabila podľa najnovších údajov na severovýchode USA najmenej 87 ľudí a tento počet môže podľa úradov ešte vzrásť, pretože záchranári prehľadávajú jednotlivé domy v mestách na pobreží
      Starosta mesta New York Michael Bloomberg dnes na tlačovom brífingu povedal, že iba v meste New York pripravila búrka o život najmenej 37 ľudí. 
      Informoval, že centrálny Manhattan a časti Brooklynu zostávajú naďalej bez elektriny a jej obnovenie "si vyžiada čas".
      Nedeľňajší maratón ulicami New Yorku sa však konať bude, hoci pozornosť úradov bude naďalej venovaná bezpečnosti a obnoveniu prevádzky mesta, povedal dnes Bloomberg.
      Školy v New Yorku sa podľa jeho slov otvoria opäť v pondelok. Študenti verejných škôl sú doma od pondelka, kedy na východné pobrežie USA dorazila superbúrka Sandy so silným nárazovým vetrom a rozsiahlymi záplavami.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona