Časť krídla lietadla nájdená na Réunione môže pochádzať z malajzijského MH370

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 12:45 • 2 min
Časť krídla lietadla nájdená na Réunione môže pochádzať z malajzijského MH370

PARÍŽ - Francúzske úrady dnes vyhlásili, že v prípade časti krídla, ktorá sa našla na ostrove Réunion a mohla by pochádzať z nezvestného Boeingu 777 malajzijských aerolínií, ktorý zmizol pre takmer rokom a pol nad Indickým oceánom, nemožno vylúčiť nijakú hypotézu.

slovakia

left justify in out

"Nijakú hypotézu nemožno vylúčiť - vrátane tej, že ide o časť Boeingu 777," uvádza sa v spoločnom vyhlásení prefektúry Réunionu, ktorý je zámorským departementom Francúzska, a francúzskeho ministerstva spravodlivosti.

 

Približne dva metre dlhú časť nosnej plochy lietadla, ktorá sa našla v stredu pri ostrove Réunion, identifikoval jeden z členov amerického vyšetrovacieho tímu ako flaperon - teda kombináciu krídelka a vztlakovej klapky - z odtokovej hrany krídla Boeingu 777.

 

"Ide o prvý skutočný dôkaz toho, že existuje možnosť, že sa napokon možno našla časť toho lietadla." povedal podľa agentúry AP austrálsky minister dopravy Warren Truss, ktorého krajina vedie pátranie po nezvestnom malajzijskom boeingu v časti Indického oceánu vzdialenej niekoľko tisíc kilometrov od západného pobrežia Austrálie.

 

Civilné dopravné lietadlo typu Boeing 777, let MH370, s 239 osobami na palube, ktoré smerovalo z malajzijského Kuala Lumpuru do čínskeho Pekingu, zmizlo z radarov riadiacich veží za doteraz nezistených príčin 8. marca 2014 hodinu po štarte.

 

Napriek intenzívnemu pátraniu sa však nepodarilo dosiaľ nájsť nijaký presvedčivý dôkaz, na základe ktorého by bolo možné určiť lokalitu pádu tohto stroja. Ide o jednu z najväčších záhad v dejinách letectva.

 

Úrady stále nevedia, prečo sa lietadlo nad morom medzi Malajziou a Vietnamom výrazne odklonilo od kurzu. Malajzijská vláda tento rok vyhlásila stratu letu MH370 za nehodu a všetkých pasažierov a členov posádky za mŕtvych.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies