Časť kauzy Čapí hnízdo skončila bez obvinenia, žalobca ju odložil

NETKY.SK • 21 Júl 2022, 17:14 • 2 min
Časť kauzy Čapí hnízdo skončila bez obvinenia, žalobca ju odložil

PRAHA – Štátny zástupca potvrdil rozhodnutie polície, ktorá odložila vetvu prípadu týkajúcu sa údajne nadhodnotených súm za reklamu.

slovakia

left justify in out

Verdikt môže ešte zvrátiť Vrchné štátne zastupiteľstvo a Najvyššie štátne zastupiteľstvo. Vo štvrtok o tom informoval hovorca pražského štátneho zastupiteľstva Aleš Cimbala. TASR informáciu prevzala zo serveru Seznam Zprávy.

 

 

      

Polícia sa tri roky zaoberala podozrením, že spoločnosti spadajúce pod koncern Agrofert platili účelovo Farme Čapí hnízdo nadhodnotené čiastky za reklamu, čím si zámerne znižovali daňový základ a dopustili sa tak daňových únikov. Štátny zástupca sa po preskúmaní prípadu stotožnil s postojom vyšetrovateľa, že v kauze nebol spáchaný trestný čin.

 

     

Policajti mali k dispozícii päť znaleckých posudkov, z toho dva si nechali spracovať od nezávislého znalca a ďalšie dodali firmy z holdingu Agrofert. Vyšetrovatelia sa priklonili k názoru znalcov najatých Agrofertom, že cena reklamy nebola nadhodnotená. Rozhodnutie ešte preskúma Vrchné a Najvyššie štátne zastupiteľstvo, ktoré by mohli prípad vrátiť na opätovné prešetrenie.
 

      

Bývalý premiér Andrej Babiš je v kauze Čapí hnízdo už obžalovaný. Ide o vetvu prípadu, v ktorej sa podľa obžaloby podieľal na spáchaní dotačného podvodu. Začiatok procesu je stanovený na 12. septembra. Spolu s Babišom je obžalovaná aj bývalá manažérka koncernu Agrofert Jana Mayerová.

 

 

Možno vás zaujme: Kauza Dobytkár pokračovala výpoveďou finančníka, ktorý vinu odmietol



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies