Časť Harvardovej univerzity evakuovali pre hrozbu, že sú tam výbušniny

NETKY.SK • 16 December 2013, 19:30 • 2 min
Časť Harvardovej univerzity evakuovali pre hrozbu, že sú tam výbušniny

BOSTON - Tisíce študentov a zamestnancov dnes dopoludnia evakuovali zo štyroch budov Harvardovej univerzity neďaleko Bostonu, pretože polícia dostala varovný telefonát, že tam boli rozmiestnené výbušniny. Žiadne však napokon nenašli, oznámila univerzita.

slovakia

left justify in out

Budovy najstaršej univerzity na území Spojených štátov prehľadávala po telefonáte polícia, informovali agentúry Associated Press a Reuters. Dve z evakuovaných budov sú výukové, tretia slúži na ubytovanie študentov a v poslednej sa nachádza vedecké centrum Ivy League v Cambridgei, v ktorom sú desiatky laboratórií, vrátane astronomického, chemického a fyzikálneho. Študenti Harvardovej univerzity majú celý tento týždeň záverečné skúšky, tie dnešné boli zrušené.

Univerzita, ktorá má približne 21.000 študentov, vo vyhlásení zdôraznila, že budovy evakuovala z opatrnosti, "v záujme bezpečnosti našich študentov, zamestnancov a fakulty".

Minulý mesiac bola iná vysoká škola z Ivy League, Yaleova univerzita v Connecticute, uzavretá takmer šesť hodín, kým bezpečnostné orgány prešetrovali správu, že sa tam pohybuje ozbrojený muž. Neskôr sa ukázalo, že to bola planá vyhrážka.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies