Časť dažďových pralesov v Amazonas znečistila ropa z poškodeného ropovodu

NETKY.SK • 12 August 2016, 08:47 • 2 min
Časť dažďových pralesov v Amazonas znečistila ropa z poškodeného ropovodu

LIMA - Havária na ropovode peruánskej ropnej spoločnosti Petroperu spôsobila znečistenie dažďových pralesov v oblasti Amazonas na severozápade krajiny.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra DPA, firma vyslala na miesto havárie odborníkov, ktorí majú stanoviť rozsah znečistenia či jeho vplyv na zdravie ľudí žijúcich v oblasti.


DPA upozornila, že tento rok ide už o štvrtú podobnú ekologickú haváriu v dažďovom pralese. Prvý prípad sa stal v januári v Amazonas, druhé dva vo februári a júni v susednom regióne Loreto.


Prvé dva prípady vyvolali hnev peruánskej verejnosti, a to nielen kvôli dôsledkom havárií na životné prostredie, ale najmä v dôsledku správ, že vedenie firmy Petroperu si na odstraňovanie uniknutej surovej ropy najalo miestnych obyvateľov, ale vyplácalo im veľmi nízku mzdu. Ľudia navyše pracovali s minimálnymi ochrannými prostriedkami.


Petroperu čelí súdnym procesom v šiestich prípadoch znečistenia životného prostredia, ktoré sa odohrali v priebehu troch rokov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies