Časť Benátok v pondelok uzavrú pre svadbu Clooneyho

NETKY.SK • 25 September 2014, 18:58 • 2 min
Časť Benátok v pondelok uzavrú pre svadbu Clooneyho

MILÁNO - Vedenie Benátok sa rozhodlo uzavrieť v pondelok chodník pri malebnom Canal Grande, hlavnej dopravnej tepne mesta, aby udržalo davy ľudí mimo svadby amerického herca Georgea Clooneyho (53) s britskou právničkou libanonského pôvodu Amal Alamudddinovou (36).

slovakia

left justify in out

Mesto dnes nariadilo uzavretie prístupových chodníkov k palácu Cavalli zo 16. storočia na najmenej dve hodiny v pondelok, zdôvodňujúc to "svadbou Georgea Clooneyho", napísala agentúra Associated Press.
     

Predstaviteľ mesta, ktorý hovoril pod podmienkou anonymity, pretože nebol oprávnený hovoriť s médiami, povedal, že si uzavretie vyžiadala polícia, aby zabránila zhromaždeniu veľkého davu ľudí a vzniku bezpečnostného rizika. Podľa zdroja aj v minulosti uzatvárali časti mesta, a to ako z verejného záujmu, tak aj pre súkromné akcie.
     

Palác Cavalli sa využíva na uzatvárania civilných sobášov. Jeho izby majú okná poskytujúce výhľad na Canal Grande a slávny most Rialto.
     

Hollywoodska filmová hviezda má pri neďalekom jazere Como vilu a pár tam v poslednom období trávil veľa času. V júli tam pozvali aj svojich rodičov.
     

Pár sa zoznámil vlani v septembri. Alamuddinová pracuje v Británii, špecializuje sa na ľudské práva. Zastupovala napríklad bývalú ukrajinský premiérku Juliu Tymošenkovú a zakladateľa servera WikiLeaks Juliana Assangea. Hovorí po anglicky, francúzsky a arabsky.
     

Clooney sa bude ženiť po druhý raz, v rokoch 1989-93 bol ženatý s herečkou Taliou Balsamovou. Podľa nepotvrdených správ, o ktorých informovala agentúra DPA, očakávajú na svadbe množstvo celebrít, vrátane Bona či Brada Pitta a Angeliny Jolieovej. Štvordňové oslavy sa údajne začnú už v piatok večer.
     

Denník Corriere del Veneto napísal, že Clooney dnes pricestoval do mesta na lagúne "vo vynikajúcej forme". Jeho snúbenicu videli na letisku v Miláne v stredu, v ruke držala obal na šaty od návrhárky Stelly McCartneyovej, v ktorom mohli byť jej svadobné šaty, uviedla DPA. Noviny uviedli, že na svadbe by mali spievať taliansky tenorista Andrea Bocelli a americká popová hviezda Lana Del Rey.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies