Cassius zverejnili VIDEOklip ku skladbe Go Up

NETKY.SK • 10 Apríl 2017, 08:50 • 2 min
Cassius zverejnili VIDEOklip ku skladbe Go Up

PARÍŽ - Francúzske elektronické duo Cassius zverejnilo prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter videoklip ku skladbe Go Up.

slovakia

left justify in out

Vo vyše trojminútovej novinke, ktorú režíroval Alexandre Courtes, sa prostredníctvom rôznych záberov vytvárajú optické klamy. Nahrávka pochádza zo štvrtého štúdiového albumu formácie Ibifornia (2016). Na piesni sa podieľali aj americká hudobníčka Cat Power a spevák a rapper Pharrell Williams. 

Producenti Philippe Zdar a Boom Bass, dnes známi ako duo Cassius, začali spolupracovať v roku 1988. Spočiatku tvorili pre francúzskeho rappera MC Solaara. V spolupráci s Bobom Sinclarom a DJ Camom vydali v roku 1995 ako The La Funk Mob nahrávku The Mighty Bop Meets DJ Cam Et La Funk Mob. Ako Cassius prerazili v roku 1999, keď im vyšla štúdiovka 1999, ktorá sa dostala aj do britského albumového rebríčka. Nasledoval album Au Reve (2002), z ktorého pochádza napríklad skladba The Sound of Violence. V roku 2004 uviedli na trh ako súčasť projektu La Funk Mob nahrávku The Bad Seeds 1993–1997. O dva roky neskôr predstavili počin názvom 15 Again, na ktorom sa nachádza aj singel Toop Toop. Vlani v auguste vydali spomínaný album Ibifornia. Okrem toho sú autormi známych singlov Youth, Speed, Trouble, Cigarettes (2009) či I Love You So (2010). 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona