Cassano: Kariéru som si zruinoval sám

NETKY.SK • 20 Január 2016, 13:13 • 2 min
Cassano: Kariéru som si zruinoval sám

JANOV - Hoci ho slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Dávid Ivan nazval legendou, Antonio Cassano si uvedomuje, že nenaplnil svoj potenciál.

slovakia

left justify in out

"Ľudia o mne desať rokov hovoria ako o zahodenom talente. Zruinoval som sa sám. Som lenivý a nikdy som nespravil nič navyše. V živote však musíte pociťovať šťastie, takže som šťastný," priznal 33-ročný útočník Sampdorie Janov, ktorý si v minulosti obliekal dresy Bari, AS Rím, španielskeho Realu Madrid, oboch milánskych klubov a Parmy.


"Len pred pár týždňami som pochopil, že problém nebol v tréneroch, ale vo mne. Keď ma viedol prísny taktik, rebeloval som. Keď to bol benevolentný kouč, ulieval som sa. Nevyžmýkal som zo seba maximum, no na príčine nebol šéf realizačného tímu. Zistil som to príliš neskoro," pokračoval Cassano vo svojej spovedi v šou Tiki Taka, citoval ho portál football-italia.net.


Tréner Fabio Capello na jeho "počesť" vymyslel neologizmus "Cassanata", ktorý je na Apeninskom polostrove dodnes synonymom pre problémových hráčov. Výčiny rodáka z Bari negatívne ovplyvnili aj jeho kariéru v talianskej reprezentácii. Napriek tomu sa Cassano nevzdáva sna o účasti na tohtoročných majstrovstvách Európy vo Francúzsku.


"Viem, že mám šancu jedna k miliarde, lebo kouč národného tímu Antonio Conte preferuje obetavých futbalistov. Zmenil som preto môj prístup k tréningu. Dúfam, že pôjdem na kontinentálny šampionát 2016, aj keď je to takmer nemožné. Ak ma nepovolá, budem podporovať Taliansko z domu," uzavrel Cassano.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona