Časopis Closer zaplatí vojvodkyni Catherine odškodné 100-tisíc eur

NETKY.SK • 6 September 2017, 06:00 • 2 min
Časopis Closer zaplatí vojvodkyni Catherine odškodné 100-tisíc eur

PARÍŽ - Francúzsky súd priznal dnes vojvodovi a vojvodkyni z Cambridgea odškodné 100.000 eur, ktoré im musí vyplatiť francúzska mutácia britského bulvárneho časopisu Closer za zverejnenie fotografií dovolenkujúcej Catherine bez horného dielu plaviek. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Časopis uverejnil inkriminované zábery, vyhotovené silným teleobjektívom z približne kilometrovej diaľky, v septembri 2012. Paparazzovia zachytili princa Williama a jeho manželku počas letnej dovolenky na juhu Francúzska. Kráľovský pár pôvodne požadoval od časopisu odškodné vo výške 1,5 milióna eur.

 

Súd na jednom z parížskych predmestí rozhodol, že časopis sa svojím konaním dopustil narušenia ich súkromia. Vymeraná čiastka je maximom, aké v takýchto prípadoch povoľujú francúzske zákony. Právnik obžalovanej redakcie označil sumu za prehnanú. Britský kráľovský pár nebol na súde prítomný.

 

William a Catherine sa zosobášili v apríli 2011. Sú rodičmi štvorročného princa Georgea a dvojročnej princeznej Charlotty. Pár v pondelok oficiálne oznámil, že očakáva tretie dieťa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona