Časopis Charlie Hebdo rozhorčil Talianov: Obete zemetrasenia trčia z lasagní

NETKY.SK • 3 September 2016, 07:15 • 2 min
Časopis Charlie Hebdo rozhorčil Talianov: Obete zemetrasenia trčia z lasagní

RÍM - Francúzsky satirický časopis Charlie Hebdo vyvolal rozhorčenie karikatúrou, na ktorej zobrazil obete nedávneho zemetrasenia v Taliansku pod vrstvami cestovín. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na talianske médiá.

slovakia

left justify in out

Starosta stredotalianskeho mestečka Amatrice, kde si zemetrasenie vyžiadalo vyše 230 životov, označil zverejnenú kresbu za "nevkusnú a trápnu".

Na karikatúre s názvom "Zemetrasenie po taliansky" vidno časti tiel obetí, ako trčia z vrstiev tradičných talianskych cestovinových plátkov lasagne.

 

Podľa starostu Sergia Pirozziho nemá irónia tohto druhu miesto, keď sa hovorí o zosnulých. Vyjadril pritom presvedčenie, že karikatúra neodráža skutočné pocity Francúzov voči obetiam prírodnej katastrofy v Taliansku.

 

Pri zemetrasení v horskej oblasti stredotalianskych regiónov Umbria, Lazio a Marche zahynulo 24. augusta najmenej 294 ľudí a ďalšie stovky utrpeli zranenia. Tisíce miestnych obyvateľov zostali bez strechy nad hlavou.

 

Parížska redakcia časopisu Charlie Hebdo, známeho publikovaním kontroverzných karikatúr, sa v januári 2015 stala obeťou krvavého teroristického útoku. Islamskí radikáli tam vtedy zabili 12 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona