Čašník vyvolal haló, lebo mu na účtenku napísali, že teroristom sprepitné nedávajú. Ako to dopadlo?

NETKY.SK • 25 Júl 2018, 06:00 • 2 min
Čašník vyvolal haló, lebo mu na účtenku napísali, že teroristom sprepitné nedávajú. Ako to dopadlo?

NEW YORK - Obsluha v mexickej reštaurácii, moslim menom Khalil Cavil, vyvolal rozruch na sociálnych sieťach, keď zverejnil účtenku, na ktorú mu mali hostia napísať nenávistný odkaz. Jeho zamestnávatelia teraz oznámili, že text na účtenke sfalšoval.

slovakia

left justify in out

Príspevok na facebooku medzitým získal desaťtisíce zdieľaní a komentárov. Nielen sociálne siete, ale aj svetové médiá, vrátane Washington Postu, The Sun či Daily Mail, medzitým príbeh zverejnili. Zákazník, ktorý mal pôvodne údajne odkaz napísať, bol z reštaurácie vykázaný.

 

Riaditeľ reťazca reštaurácií sa vtedy vyjadril, že rasizmus je neprijateľný a že kedykoľvek k niečomu podobnému v ich zariadeniach dôjde, budú reagovať rovnako rýchlo. Teraz sa však ospravedlňuje. „Obviniť niekoho falošne z rasizmu je rovnako znepokojujúce.“

 

Cavil príspevok zdieľal na Facebooku 16. júla. Na účtenku mu mal zákazník pripísať poznámku „teroristom sprepitné nedávame“. Čašník obrázok komentoval s tým, že je mu z toho zle a že by chcel, aby si ľudia uvedomili, že rasizmus a nenávisť sú tu stále.

 

Cavil sa už ospravedlnil a vyjadril ľútosť nad tým, čo urobil. Pokiaľ by sa však na jeho podvod neprišlo, v éteru by bola ďalšia falošná legenda, píše server stredoevropan.cz. Tak ako prípad z Českej republiky, v ktorom moslim v Prahe tvrdil, že ho pobodali dvaja holohlaví rasisti. Polícia však jeho verziu úplne vylúčila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies