Casillas už rok nechytá v lige, aj tak chce zostať v Reale

NETKY.SK • 27 Január 2014, 15:26 • 2 min
Casillas už rok nechytá v lige, aj tak chce zostať v Reale

MADRID - Jeden z najpopulárnejších a najlepších futbalových brankárov na svete Iker Casillas už vyše roka neodchytal ligový zápas v drese svojho zamestnávateľa Realu Madrid.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný španielsky reprezentant chce napriek tomu zostať v "bielom balete". Casillas robí náhradníka Diegovi Lópezovi, naposledy nastúpil v Primera División 20. januára 2013 proti Valencii (5:0). Potom sa zranil a následne sa stal len dvojkou medzi tromi žrďami 32-násobného španielskeho šampióna.

"Čo by som urobil inak, keby som mal takú možnosť? Kúpil by som Diega Lópeza už po mojom prvom roku v Reale Madrid. Vtedy sme pre jeho príchod neurobili dosť, čo je pre nás hanba," uviedol tréner José Mourinho v máji a krátko potom odišiel z Realu na lavičku FC Chelsea. Pre toto vyhlásenie čelil veľkej kritike fanúšikov, veď posadil na lavičku klubovú legendu. Za Casillasa sa verejne postavili aj niektorí spoluhráči, aj keď týmto krokom len vyhrotili vzťahy v kabíne. Kapitána majstrov sveta a Európy však nevrátil do bránky ani nový kormidelník mužstva zo San Bernabéu Carlo Ancelotti, ktorý prišiel do klubu v lete. Nastala však drobná zmena - Casillas chytá pravidelne aspoň v Lige majstrov a národnom pohári. V stretnutiach, v ktorých nastúpil, Real ani raz neprehral, osemkrát zvíťazil, dvakrát remizoval a inkasoval len päť gólov.

"Je to ťažké rozhodnutie, keď máte dvoch brankárov na takej vysokej výkonnostnej úrovni. Vlastne dvoch najlepších na svete. Striedať gólmanov nie je najlepšie riešenie, ale obaja to chápu," povedal taliansky kouč úradujúceho španielskeho vicemajstra. Casillas, ktorý získal s Realom päť ligových titulov a dvakrát triumfoval v Lige majstrov, vlani na jeseň prvýkrát pripustil, že možno zmení pôsobisko. "V Reale Madrid som odmalička, ale možno sa blíži doba, keď budem musieť urobiť rozhodnutie, či by nebolo lepšie odísť. Vždy som chcel zostať v Reale, ale rád by som hral viac. Každopádne, teraz budem bojovať o to, aby som sa dostal späť do základnej zostavy," poznamenal Iker Casillas. Tomu sa však nedávno narodil syn a Casillas zmenil názor: "Už som unavený neustále rozprávať o mojej futbalovej budúcnosti. Teraz musím len tvrdo trénovať. Vždy, keď nastúpim, tak si to užívam. A áno - sám seba vidím v Reale Madrid aj v budúcej sezóne. Musím si užívať aspoň tie duely, v ktorých sa dostanem do bránky."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies