Casillas prvým hráčom so 100 víťazstvami v reprezentácii

NETKY.SK • 2 Júl 2012, 10:55 • 2 min
Casillas prvým hráčom so 100 víťazstvami v reprezentácii

Casillas prvým hráčom so 100 víťazstvami v reprezentácii - Futbal Brankár španielskej futbalovej reprezentácie Iker Casillas sa v nedeľu stal prvým hráčom, ktorý v národnom drese triumfoval v 100 zápasoch. Jubilejný stý triumf zaznamenal gólman Realu Madr

slovakia

left justify in out

img

Brankár španielskej futbalovej reprezentácie Iker Casillas sa v nedeľu stal prvým hráčom, ktorý v národnom drese triumfoval v 100 zápasoch. Jubilejný stý triumf zaznamenal gólman Realu Madrid vo finále európskeho šampionátu proti Taliansku (4:0).
      Španieli vďaka gólom Davida Silvu, Jordiho Albu a striedajúcich Fernanda Torresa a Juana Matu získali už tretí významný titul v rade. "La Furia Roha" triumfovala na turnaji EURO 2008 a aj o dva roky neskôr na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike.
      Hoci Casillas nemal v prvom polčase príliš veľa práce, keď musel zastaviť len niekoľko striel z veľkej vzdialenosti, na začiatku druhého dejstva potvrdil svoju extratriedu. V súboji zoči-voči vychytal z rohu "malého vápna" talianskeho útočníka Antonia Di Nataleho.
      Casillas si okrem rekordného víťazstva predĺžil aj sériu vyraďovacích duelov bez inkasovaného gólu na významných podujatiach. Španielsky brankár neinkasoval už v 10 zápasoch "play off". Naposledy ho prekonal vo vyraďovacej fáze na MS 2006 v Nemecku Zinedine Zidane, kde Španielsko podľahlo Francúzsku 1:3. Odvtedy si drží 31-ročný gólman 990-minútovú sériu bez inkasovaného gólu. 
      "Je to najlepší brankár na svete a na tomto turnaji to opäť potvrdil," uviedol na margo spoluhráča obranca Sergio Ramos. Casillas strávil celú svoju kariéru v drese Realu Madrid. Po triumfe v Lige majstrov v roku 2000, kde si "biely balet" poradil vo finále s Valenciou 3:0, sa stal najmladším brankárom, ktorý dvihol nad hlavu prestížnu trofej. V tom čase mal 19 rokov a štyri dni.
   V drese seniorskej reprezentácie Španielska sa objavil prvýkrát v júni 2000 proti Švédsku a nechýbal ani v nominácii na európsky šampionát v tom istom roku. O dva roky štartoval na majstrovstvách sveta v Japonsku a v Južnej Kórei. Po zranení Santiaga Canizaresa sa stal tímovou jednotkou. Na 100 víťazných duelov v najcennejšom drese potreboval 137 štartov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona