Casemiro prestupuje do Manchesteru United

NETKY.SK • 20 August 2022, 09:26 • 2 min
Casemiro prestupuje do Manchesteru United

Problémy Manchesteru United v zálohe by mal vyriešiť Casemiro. Slávny klub sa ale buchne po vrecku, Realu Madrid zaplatí s prípadnými bonusmi až 70 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters podpísal Casemiro s Červenými diablami zmluvu do roku 2026 a ročne si zarobí zhruba 16 miliónov eur. Brazílsky defenzívny záložník by mal byť okamžitou posilou trápiaceho sa klubu, ktorý v úvodných dvoch zápasoch novej sezóny Premier League nezískal ani bod a nachádza sa na poslednom mieste tabuľky s potupným skóre 1:6. Do oboch zápasov pritom naskočila trojica posíl Christian Eriksen, Lisandro Martínez a Tyrell Malacia.

 

 

United sa na Casemira zamerali po tom, ako im nevyšlo rokovanie s Adrienom Rabiotom, ktorý je v Juventuse nepotrebný. Francúzsky futbalista požadoval extrémne vysoký plat a klub nebol spokojný s diskusiou s jeho matkou, ktorá pracuje ako jeho agentka.

 

Casemiro svoju kariéru začínal v juniorskom výbere Sao Paula, odkiaľ sa po krátkom hosťovaní v roku 2013 natrvalo presunul do Realu Madrid. Po úvodnej aklimatizačnej sezóne bol zapožičaný do Porta a po návrate sa stal neodmysliteľnou súčasťou základnej zostavy. Tridsaťročný Brazílčan odchádza z Madridu ako päťnásobný víťaz Ligy majstrov, tri tituly má aj z La Ligy a tešil sa aj zo zisku Španielskeho superpohára. Na reprezentačnej úrovni sa pýši titulom majstra sveta do 20 rokov a víťazstvom na Copa América.

 

 

„Hráč chce vyskúšať novú výzvu, novú príležitosť. Klub a ja to chápeme. Ak vezmeme do úvahy, akým človekom Casemiro je a čo všetko pre klub urobil, musíme rešpektovať jeho odhodlanie,“ vyjadril sa tréner Realu Carlo Ancelotti. Biely balet je známy tým, že hráčom, ktorí vyjadria túžbu odísť, vo väčšine prípadov vychádza v ústrety. Náhradou za Brazílčana by podľa najnovších správ mohol byť Pierre-Emile Hojbjerg z Tottenhamu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies