CAS bude riešiť aj odvolanie Nakhida

NETKY.SK • 11 December 2015, 15:24 • 2 min
CAS bude riešiť aj odvolanie Nakhida

LAUSANNE - Bývalý reprezentant Trnidadu a Tobaga David Nakhid sa na Športovom arbitrážnom súde (CAS ) v Lausanne odvolal proti neprijatiu prihlášky do volieb prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Rozhodnutie by malo byť známe budúci týždeň.

slovakia

left justify in out

Nakhid v októbri podal prihlášku ako jeden zo siedmich uchádzačov, ale neprešiel hneď prvým sitom, pretože nesplnil základné kritériá. Trinidadčan síce nazbieral potrebný počet päť nominácií od členských krajín, ale jedna z nich podporila aj niektorého z jeho súperov. Údajne ide o Americké Panenské ostrovy. Podľa Nakhidovho názoru ho mali o tomto konflikte záujmov informovať predstavitelia FIFA.


Ďalší ašpirant Musa Bility zase neprešiel previerkou morálnej bezúhonnosti, ktorú vykonala vyšetrovacia komora etickej komisie FIFA, a volebná komisia ho nezaradila do zoznamu kandidátov. Šéf Libérijskej futbalovej asociácie sa takisto odvolal na CAS. Pojednávanie by sa v tom prípade mohlo konať už pred vianočnými sviatkami, rozhodnutie pravdepodobne padne pred koncom tohto kalendárneho roka.


Voľby prezidenta FIFA sa uskutočnia 26. februára 2016, kampaň vedú piati oficiálni kandidáti: Švajčiar Gianni Infantino, bahrajnský šejk Salman Bin Ibrahim Al Chalífa, jordánsky princ Ali bin Al-Husejn, Juhoafričan Tokyo Sexwale a Francúz Jérome Champagne. Špecifická je pozícia Michela Platiniho. Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) a najväčší favorit volieb pyká 90-dňovou suspendáciou za dva milióny švajčiarskych frankov, ktoré v roku 2011 dostal od FIFA ako dodatočnú platbu za služby poradcu prezidentovi Seppovi Blatterovi. FIFA jeho prihlášku neberie do úvahy, pokiaľ zostane v platnosti zákaz výkonu funkcie. V prípade zrušenia suspendácie volebná komisia rozhodne, či ho zaradí medzi kandidátov. Francúz to tiež skúsil na CAS, ale ten jeho odvolanie v piatok zamietol.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies