Caruso vyhral klasiku Miláno - Turín, Kreuziger sa vrátil

NETKY.SK • 1 Október 2014, 17:36 • 2 min
Caruso vyhral klasiku Miláno - Turín, Kreuziger sa vrátil

TURÍN - Talian Giampaolo Caruso z tímu Kaťuša vyhral jednodňové cyklistické preteky Miláno - Turín, ktoré merali 193,5 km a boli zaradené v kategórii HC kalendára UCI.

slovakia

left justify in out

V cieľovom stúpaní na Supergu odsunul na ďalšie priečky krajana Rinalda Nocentiniho z Ag2r La Mondiale a španielskeho tímového kolegu Daniela Morena. Najväčší favorit a víťaz z roku 2012 Alberto Contador nedokázal napriek veľkej snahe v závere znížiť stratu na súperov a musel sa uspokojiť so 6. miestom.

 

Po oslobodzujúcom verdikte spred týždňa sa do profesionálneho pelotónu vrátil Čech Roman Kreuziger, ktorého suspendovala UCI za nezrovnalosti v biologickom pase. Podľa rozhodcovskej komisie Českého olympijského výboru (ČOV) neporušil Kreuziger antidopingové pravidlá. Podľa prezidenta UCI Briana Cooksona majú experti organizácie i Cyklistickej antidopingovej nadácie podozrenie, že v prípade Čecha prišlo k manipulácii so vzorkami. Pre nezrovnalosti v biologickom pase nemohol český cyklista štartovať na Tour de France. Kauza sa týka abnormalít z rokov 2011 a 2012, keď pôsobil ešte vo farbách Astany. Do Tinkoff-Saxo prišiel v roku 2013. Podľa českého cyklistu porušila UCI svoje pravidlá tým, že ho suspendovala. 

 

Výsledky - preteky Miláno - Turín (193,5 km): 
1. Giampaolo Caruso (Tal.) Kaťuša, 2. Rinaldo Nocentini (Tal.) Ag2r La Mondiale, 3. Daniel Moreno (Šp.) Kaťuša, 4. Fabio Aru (Tal.) Astana, 5. Joaquim Rodríguez (Šp.) Kaťuša, 6. Alberto Contador (Šp.) Tinkoff-Saxo 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies