Carrefour na Slovensku končí, dlhy voči veriteľom boli neúnosné

NETKY.SK • 26 Január 2018, 06:55 • 2 min
Carrefour na Slovensku končí, dlhy voči veriteľom boli neúnosné

BRATISLAVA – Po takmer 17 rokoch obchodný reťazec Carrefour zatvoril aj poslednú bránu na svojom obchode v bratislavskej Petržalke.

slovakia

left justify in out

Obchodný reťazec Carrefour ohlásil svoj definitívny koniec. Počas minulého týždňa zatvorili predajňu v Petržalke, ktorá bola otvorená medzi prvými na Slovensku. Obchodnému reťazcu, ktorý trpel finančnými ťažkosťami, čo sa odzrkadlilo aj na ponúkanom tovare, nepomohla ani reštrukturalizácia či finančná pomoc investora Jozefa Špirka. Informoval portál HNoline.sk. 

 

Aj napriek tomu, že v roku 2016 sa začali predajne plniť tovarom, firma nebola schopná plniť svoje finančné záväzky voči štátu a ostatným veriteľom. V priebehu minulého roka začal reťazec postupne zatvárať predajne po celom Slovensku.

 

Obchodný reťazec doslova bojoval o prežitie. Najväčší zlom nastal v roku 2015, keď sa dodávatelia rozhodli, že už viac nebudú tolerovať dlhodobé neplatenie faktúr zo strany Retail Value Stores a svoj tovar z regálov či skladov si jednoducho vzali späť. Firma, ktorá sa topila v dlhoch, navyše dodávateľom účtovala vysoké pokuty. Takýmto spôsobom sa snažila získať aspoň nejaké finančné prostriedky.

 

O pár mesiacov neskôr firma ohlásila reštrukturalizáciu. Dodávateľom dlhovala viac ako 1-milión eur, nakoniec sa však s nimi dohodla na znížení dlhu a veriteľom vyplatila len desatinu z dlžnej sumy. 

 

Aj napriek snahe nového investora, reťazec na Slovensku končí. Spoločnosť Retail Value Stores však funguje ďalej. V roku 2016 vykázala zisk vo výške 10-miliónov eur s dlhom na sociálnom a zdravotnom poistení vo výške 300-tisíc eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona