Čarodejníctvo sa stalo tresným, v Tadžikistane sprísnili tresty pre liečiteľov a veštcov

NETKY.SK • 24 September 2015, 10:37 • 2 min
Čarodejníctvo sa stalo tresným, v Tadžikistane sprísnili tresty pre liečiteľov a veštcov

DUŠANBE - Tadžický prezident Emomali Rachmon podpísal dnes zákon o zmenách v trestnom poriadku, na základe ktorého bude trestným činom aj čarodejníctvo.

slovakia

left justify in out

Prezidentova tlačová služba vo vyhlásení uviedla, že po podpísaní zákona sa sprísňujú tresty za čarodejníctvo a magické obrady, a to až do siedmich rokov odňatia slobody. V Tadžikistane doteraz platilo, že čarovanie a magické úkony, ak nespôsobili závažné poškodenie zdravia, boli považované za administratívny priestupok, ktorý sa trestal pokutou.

 

Ľudoví liečitelia a veštci sú v Tadžikistane stále veľmi vyhľadávaní a k ich pomoci sa utiekajú aj vzdelaní ľudia. Mnohí im dávajú prednosť pred odbornými lekármi. Podľa štatistiky tadžického ministerstva vnútra pôsobí v krajine viac ako 5000 liečiteľov; mnohí z nich sú duchovní. Ako informovala agentúra Interfax, v roku 2013 odsúdili v Tadžikistane na trest väzenia moslimského duchovného - mullu, čo zabil mladého muža, ktorý ho žiadal o vyhnanie diabla z tela.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies