Carnuntum ponúka možnosť spoznať dejiny aj cez žalúdok

NETKY.SK • 1 August 2011, 08:58 • 2 min
Carnuntum ponúka možnosť spoznať dejiny aj cez žalúdok

Carnuntum ponúka možnosť spoznať dejiny aj cez žalúdok

slovakia

left justify in out

img

Dolnorakúska výstava 2011 s mottom "Získať - objaviť - zažiť" znovu objavuje dejiny a ponúka aj turistom zo Slovenska zážitky pre všetky zmysly. Po tom, čo v archeologickom parku Carnuntum sledovali súboje gladiátorov, majú teraz možnosť vydať sa po stopách gurmánskej kultúry starých Rimanov. Spoznať dejiny i cez žalúdok môžu návštevníci Múzea pod holým nebom Petronell vo Ville Urbana. V rámci Dolnorakúskej výstavy 2011 je tam pre nich pripravený autentický gastronomický zážitok v piatich chodoch.
      "Pri svetle olejových lámp, v pôsobivej veľkej sále podľa originálu zrekonštruovanej Villy Urbana ochutnajú počas piatich večerov päťchodové menu so špičkovými vínami regiónu," doplnil pre TASR Prokop Slováček zo spoločnosti B. H. Public Relations & Promotion.
      Pri tvorbe menu sa organizátori podujatia nechali inšpirovať záznamami rímskeho labužníka Apiciusa z 1. storočia n. l. "Dekadentné ingrediencie ako jazyk plameniaka a čerstvé kohútie hrebene však nahradili chutnými regionálnymi špecialitami, rybami a divinou," poznamenal Slováček s tým, že menu ďalej dopĺňa rímske ružové víno, informácie o rímskej pôžitkárskej kulinárskej kultúre a pohľady do rímskej kuchyne.
      Turisti a gurmáni si môžu dopriať rímske pochúťky v Múzeu pod holým nebom Petronell priamo vo Ville Urbana počas piatich dní - 30. júla, 6., 13., 27. augusta a 3. septembra vo večerných hodinách. Vstup je už o 19.00 h. Na podujatie je potrebná rezervácia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona